En dygtig Borgmester

I Furesø har vi en meget dygtig Borgmester. Det er nu for andet år i træk lykkedes ham at indgå et bredt budgetforlig.

I 2010 forliget fik man gennemført FFO, på trods af at stort set alle forligspartierne i valgkampen 2009 i forskellig grad havde lovet ikke at gennemføre FFO. Og det helt uden larm fra forligspartiernes baglande. Argumentet der fik pillen til at glide ned var, at det var for at forbedre samarbejdet mellem skoler og fritidstilbud og bestemt ikke for at kunne hæve forældrebetalingen!

I 2011 forliget ser det ud til at man får gennemført væsentlige stigninger i forældrebetalingen til FFO, også selvom stort set alle forligspartierne i valgkampen 2009 i forskellig grad havde lovet ikke gøre præcis dét. Og det tilsyneladende helt uden larm fra forligspartiernes baglande. Argumenterne er denne gang, at man vil bruge flere penge på “en større indsats overfor børn og unge” og at vi i Furesø i forvejen betaler meget mindre for vores FFO end forældre i andre kommuner betaler for deres SFO.

Det mest imponerende er såmænd ikke at Borgmesteren 2 gange i træk har fået en bred forligskreds til at slutte op om upopulære tiltag. Næh, det mest imponerende er faktisk at det er lykkedes helt at lægge låg på eventuelle utilfredse elementer i forligspartiernes baglande og blandt de i øvrigt ofte kritiske forældre.

De eneste der tilyneladende ytrer sig kritisk er Venstre og Fokuslisten. Og da de jo alligevel ikke bestemmer noget, tillader man sig en lidt arrogant overbærende stil overfor dem.

Men, måske kan det give bagslag i 2013? Måske findes der en masse vælgere i forligspartiernes baglande som et langt stykke af vejen er mere enige med Venste og Fokuslisten, end med de partier de stemte på i 2009?

Det er muligt Borgmesteren ikke har de udfordringer med sine Socialdemokratiske vælgere, men måske skulle mindretalsforligspartierne blive bedre til at melde ud? Ellers kan vælgeren i 2013 jo med rette tænke: skal vi stemme S eller V? De andre småpartier gør jo alligevel som S.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.