Den hemmelige blog

Nu har jeg, fra to forskellige personer, uafhængigt af hinanden fået kommentarer – desværre på mail – til indholdet på min blog. Kommentarerne går på mit politiske virke, som jeg derfor vil informere om længere nede…

Jeg er nyder ellers at kalde sprutskalle for ”den hemmelige blog” fordi besøgsstatistikken viser, at det stort set kun er mig selv og diverse ”crawlere” som læser den. Og jeg gør sjældent noget for at sprede indholdet.

Jeg bruger bloggen til strøtanker, humoristiske betragtninger om dette og hint, og til at fastholde holdninger og tekster som ellers ville gå tabt; fx læserbreve som aldrig bliver til noget.

I forhold til politik, så røg jeg hovedkulds ind i det og har flere gange været på vej hovedkulds ud igen.

Jeg er meget ærekær og går meget op i min personlige integritet og troværdighed. Og netop de egenskaber er måske ikke specielt kompatible med politisk arbejde.

Ikke at jeg ikke kan lide kompromisser, men jeg skal føle mig hørt eller være en del af det, for at kunne acceptere et kompromis som går mig direkte imod. Sagt på en anden måde, så kan jeg ikke leve med at være en del af et kompromis, som udfordrer min troværdighed, hvis jeg ikke føler mig inddraget.

Jeg hader at blive trynet eller truet; jeg hader at blive talt ned til og jeg hader når folk forsøger at opføre sig som martyrer. Så er jeg stået af og det er svært at rette op på.

Og det bringer mig til mit politiske virke: Jeg har 30/9 2011 besluttet at trække mig som næstformand i Furesø Radikale Venstre. Oprindeligt trak jeg mig også fra bestyrelsen, men jeg lod mig overtale til at fortsætte som menigt medlem perioden ud.

Der er flere årsager, nogle af dem meget personlige og flere vil være lige lovligt indiskrete at komme ind på. Men, jeg kan da løfte sløret for nogle af de væsentligste årsager:

  • Jeg lader mig belære om, at jeg som næstformand ikke kan tillade mig offentligt at kritisere det budgetforlig som vi (Furesø Radikale Venstre) er en del af. Da budgetforliget indeholder et for mig uspiseligt element, ser jeg kun 2 muligheder: 1) stikke piben ind eller 2) trække mig som næstformand.
  • Selvom formand og næstformand i min optik er det nærmeste bagland til byrådsmedlemmerne, så oplever jeg manglende information og inddragelse. Og at man altså skal acceptere upopulære beslutninger, selvom man ikke føler sig inddraget.
  • Jeg bliver belært om hvordan den virkelige verden i byrådet fungerer og kan kun konstatere, at de værdier jeg normalt sætter højt – f.eks. integritet og troværdighed – sættes på en hård prøve. Jeg ender med at konstatere, at jeg ikke egner mig til politik.

Så jeg har trukket mig som næstformand i Furesø Radikale Venstre, og jeg har ingen intentioner om at stille op igen.

Men jeg melder mig ikke ud af partiet, og Landsmødet vil jeg ikke gå glip af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.