Far, det er dejligt at være barn

Far var lige kommet hjem fra arbejde og sad i sofaen og læste en god bog. Mor havde fri og var i køkkenet ved at forberede aftensmaden, én af Mies favoritter: panerede fiskefileter med kartofler og råkost.

Pi og Frederik var til spejder og skulle spise senere.

Mie på 5 havde travlt med at lege frisør. Hun legede med Fars hår: det blev “klippet”, redt, vasket og tørret.

På et tidspunkt brummer Far noget om at vi hellere må komme i gang med at dække bord. Mie sagde, at det kunne hun da gøre, og straks var hun i gang. Hun fortalte stolt at hun sagtens kunne nå tallerkner og glas i de “høje” skabe, uden at bruge stol eller skammel. Far behøvede slet ikke hjælpe.

Mie, Mor og Far spiser aftensmad sammen. Far sørger for at Mie får ekstra mange rosiner fra råkosten. “Scchh, vi siger ikke noget til Mor”. Far og Mie smiler hemmelighedsfuldt til hinanden.

Efter maden løber Mie ind i stuen og leger med terninger. Hun slår efter seksere, mens Pi dukker op og får aftensmad. Mor og Far assisterer og rydder op i køkkenet.

Senere sidder Mie og Far i sofaen og putter, Far læser videre i sin bog. Mor ordner vasketøj. På et tidspunkt siger Far: “Mie, hvad er det nu du skal med børnehaven i morgen?”.
Efter en kort tænkepause: “Jeg skal i svømmehallen!!”. Mie jubler: “Jeg skal tidligt i seng!”.
Far kigger på uret og konstaterer at den er ti minutter i otte og brummer lavt: “Så skal du skynde dig…”.
Mor siger: “Kom, lad os gå ud og børste tænder”. Mie rejser sig fra sofaen og begynder at løbe ud mod entréen.
Mie siger: “MOR, KOM NU!! DU KOMMER JO IKKE!”. Mor står stadig med et stykke tøj i hånden der lige skal lægges sammen. Mor og Far udveksler et smil.
Mor: “Jo, jeg kommer jo nu”. Mie løber ud til badeværelset, Mor følger efter i roligt tempo.

Mie kommer tilbage fra badeværelset, kun iført undertøj, og putter sig tæt ind til sin varme Far og trækker et tæppe om sig. Far læser videre mens de 2 putter sammen.

Tiden går og klokken er efterhånden kvart over otte. Mie har små øjne og trækker vejret tungt. Far spørger: “Sover du?”. Mie ryster på hovedet.
Mor siger: “Hov, klokken er mange, du skal i seng Mie!”. Mie kigger vredt på sin Mor og skal til at protestere, men siger så: “Okay, men så skal jeg også have en historie”.
Far siger: “Jeg vil godt læse for dig, men det skal være en kort historie”.
Mie piler ud af stuen mens hun siger: “Okay”.

Da Far kommer ind på værelset sidder Mie i sengen og bladrer i en Peter Pedal bog. “Far, du skal læse den med pandekagerne, jeg elsker pandekager”. Far hjælper Mie med at finde hen til starten af historien.
Far lægger bogen så Mie kan følge med i billederne og begynder at læse; lægger forskellige stemmer til Manden med den gule hat, Borgmesteren og Kokken.  Far tænker om Mie måske er blevet for stor til at pege på billedet da han når til “…men hvor var Peter Pedal?”.
Men nej, Mie peger sikkert på billedet og siger: “Far, han er jo dér. Han har gemt sig blandt bamserne! Faktisk kunne man bruge ham som bamse”.
Far brummer noget med, at det har hun da ret i og læser videre.

Så er historien slut, Far lægger bogen på plads og putter Mie. Far gnubber hende lidt, så hun hurtigere får varmen under den kølige dyne, giver hende et stort kram og et kys og siger så: “Godnat skat, Far elsker dig”.
Mie smiler varmt og siger: “Jeg elsker også dig”.

Mie fastholder Fars blik og siger lidt efter: “Far, det er dejligt at være barn”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.