Rundt om Farum Sø

Søndag den 4. oktober 2009, efter at have afholdt Pi’s 11 års fødselsdag med familien om lørdagen, gik vi Farum Sø rundt med Skjoldmøerne – Minier. Konen var kommet hjem fra nattevagt og havde behov for at sove. Den mindste var taget hjem sammen med Farmor og Farfar, som også bor i kommunen (uden dem kunne det ikke lade sig gøre at have 3 børn!).

Søndag morgen startede med et rigtigt l….-vejr, fuldstændig som det havde været det meste af lørdagen: koldt, blæsende og styrtregn… Jeg startede da også dagen med at gå ind til Frederik (han er Mini-spejder): “Frederik, hvis vejret er sådan, så skal jeg ikke ud og gå 10 km !”. Øv, var svaret. Drenge i hans alder bekymrer sig vist ikke meget om vejret 🙂

Mens madpakkerne blev smurt, klarede det op, solen brød igennem og det så rigtig lækkert ud! Ingen tvivl, familien skal ud og vandre!

Udstyret med rygsæk med madpakker og drikkedunke begav den lille familie sig afsted mod Farum Kirke, hvor vi skulle mødes med de andre spejdere og forældre kl. 10. Derfra udgik turen, som skulle være på ca. 10 km.

Turen startede henover Storebjerg og ned over Grethesholm til Sortemosen. De områder kender vi ud og ind; det er steder hvor vi ofte nyder en kort eller lang tur. Men gennem Sortemosen kom vi til Skovhavevej og et fantastisk landskab åbenbarede sig for os. Kuperet, med hestefolde landejendomme og fantastisk udsigt over enge og efterårsskov!

Det er jo så her jeg må indrømme, at jeg kender meget lidt til denne side af Farum Sø! Det er lidt som Hobbitten som forlader Herredet og pludselig bevæger sig længere ud end han har været før. Og sikke nogle dejlige overraskelser!

Områderne Syd for Farum Sø er om muligt endnu smukkere, mere afvekslende og spændende end de områder Nord for Farum Sø som jeg kender så godt!

Farum fra Værløse

Farum set fra Værløse

Turen fortsatte gennem Præsteskoven – her blev frokosten fortæret af sultne spejdere under træer der smed bog og agern i hovedet på de spisende. Dernæst fortsatte vi rundt om Sækken (med et smut i fuglekiggertårnet) og nåede frem til “golfbanen”.

Her var der flere af Minierne der proklamerede at de var trætte. Dog ikke mere trætte end at et godt klatretræ hurtigt var fyldt med glade unger. “Var I ikke trætte unger?”.

Turen gik hjemover forbi bådudlejningen (som har lukket i Sæson 2009, vistnok noget med at man kunne spare kr. 100.000 på en udlejer), ad Skovvængets Allé og Farumgårds Allé (jeg forestiller mig altid Kongen komme ridende på sin hestevogn når jeg går ad disse smukke gamle Alléer). Gennem Parken ved Farumgård og så tilbage til Farum Kirke, hvor 10 km mærker blev udleveret til nogle trætte spejdere.

Frokost i det grønne

Frokost i det grønne

En helt igennem fantastisk tur. Vejret var blæsende med en lille smule regn, men skoven var smuk og fyldt af efterårets dufte! Ungerne var trætte og glade da vi kom hjem; en time foran PS2’eren var nu lidt “OK”.

Og hvor er så det politiske budskab?!

Jo, jeg tror borgerne i de 2 “gamle” kommuner på hver sin side af Søerne ville have godt af at komme på besøg hos hinanden. Jeg var da overrasket over hvor fantastisk smukt der var på Syd-siden af Farum Sø!

Og jeg vil minde om at vi har nogle unikke naturværdier som vi virkelig skal værne om. Gad vide om jeg havde syntes det var smukt at nå frem til Skovhavevej, hvis det hele havde været bebygget med 100 ens huse i ensfarvede mursten?

Tag børnene med i skoven, de kan godt lide det, og de er så dejligt trætte når man kommer hjem 😉

God Weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.