Vuggestuen Cirklen lukker og slukker

Cirklen

Cirklen

Det var med vantro jeg i Furesø Avis‘ spalter for nogen tid siden kunne erfare at man har planer om at lukke Cirklen.

Vores 2 ældste børn har gået i Cirklen, den ældste fra hun var ca. 10 måneder. Det har på alle måder været gode oplevelser! Cirklen, som er indrettet i 2 sammenlagte stuelejligheder, giver præcis den nærhed, tryghed og fornemmelse af at være i et hjem, som de helt små har behov for. Til dem som ikke lige er klar over det, så er vuggestuebørn børn på 0 til 3 år. Altså den alder hvor man skal lære at sidde op, gå, spise, tale, sove og blive renlig.

Udvalgsformanden var hurtigt ude og med mange ord forsøgte at berolige; intet var besluttet og det var i øvrigt som led i en kapacitetstilpasning: der skulle være en overkapacitet på 120 pladser i området.

Det beroligede en smule, for det giver da ingen mening at lukke en lille populær og velfungerende institution med 20 børn, for at løse et kapacitetsproblem på 120 børn! Der vil det da være bedre at tage fat på en større institution…

Nu kan jeg så konstatere at planerne om en lukning er umiddelbart forestående. Centerchefen beroliger og udtaler at formålet er at skabe en velfungerende integreret institution.

Jeg er ikke bekendt med at der skulle være en politisk beslutning om at Furesø kommune foretrækker integrerede institutioner, så det lyder lidt søgt. Med mindre man forestiller sig, at gennemsnittet af 5 og 10 er cirka 8, kan overføres direkte til institutionssammenlægninger…

Jeg tror der er helt andre årsager: Man kan sandsynligvis spare kr. 20-30.000 i husleje om måneden på at lukke Cirklen; og det vil være meget nemmere for lederen af Valhalla at have vuggestuebørnene i Valhalla end 700m væk.

Fra Furesø Kommunes hjemmeside

Fra Furesø Kommunes hjemmeside

Om det giver mening at lave endnu en integreret institution lige dér – Børnehusene er lige på den anden side af stien – vil jeg ikke blande mig i.

 

De kr 1,5 mio der er afsat til fysiske tilpasninger skal man nok ikke glæde sig for meget til, der vil utvivlsomt gå en ikke uvæsentlig del til at føre Sejlgårdspark 81-82 tilbage til oprindelig stand.

Jeg har meget svært ved at forestille mig at man kan flytte børn og personale til Valhalla, uden det vil have store konsekvenser for begge. Men det er måske præcis det man vil opnå? Så løser en sjettedel af kapacitetsproblemet sig selv…

Uanset hvad man kalder det, så vil Cirklen som vi kender den ophøre med at eksistere.

Cirkel til Valhalla

Cirkel til Valhalla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.